Topolenergy blog

Čtěte náš blog o japonských topolech - jejich pěstování i sklizni. Inspirujte se.

Hody na plantáži – japonský topol zachutnal zvěři

Dlouhou zimu pocítila i lesní zvěř. Zřejmě nedostatek potravy ji přivedl až k našim plantážím. Námi nevítané zvířecí hody se projevily na kořenáčích japonských topolů. Mlsná zvířátka nám je pěkně zkrátila na délce. Nezvané hosty tipujeme na černou zvěř a srny.

 

Jen nakousnou a nechají ležet

 

Zvířecí strávníci kořenáče často překousli v polovině a nechali ležet. Kdyby jen pár topolů, ale degustovali stovky, možná až tisíce japonských topolů. Těm to naštěstí v růstu moc nevadí, jenže musí zase dorůst.

 

Po hostině: poloviční japonské topoly

 

Půlmetrové kořenáče tak po zimě mají i pouze polovinu své výšky. Doufáme, že brzy dorostou.

 

Srnky však likvidovaly rovněž japonské topoly mnohem vyšší – metr a půl vysoké. Oholily kůru stromku v jeho dolní polovině nebo jej přelomily. A to dokonce už v době, kdy se okolí zelenalo, potravy bylo tedy dost kolem.

 

Některé stromky kvůli mlsným zvířatům uschly v horní části. Naštěstí je japonský topol dost odolný, zespoda vyrazí znovu. Stačí, když má dostatečně silný kořenový systém. Pak se jen tak zahubit nedá.

 

Chemické plašení zřejmě zvěři nevadí

 

Možná si říkáte, proč jsme nepoužily na ochranu japonských topolů nějaké přípravky. Ale ano! Použili: chemické plašení zvěře. Avšak jak vidno, zvěř si zřejmě zacpala nos a hodovala i tak.

 

Objednejte si kořenáče japonského topolu - levné teplo

Zpět na výpis

Výběr z fotogalerie

Ing. Miloslav Kračman, Horšov 20 , Horšovský Týn 346 01, mobil: 777 984 994 , e-mail: kracman/seznam/cz
Copyright © 2012 - 2015 topolenergy.cz, Tvorba webových stránek: Solari.cz